Pia & Maria startade varumärket STAYTION 2020

Vi älskar mode, men det behöver vara hållbart, säger Pia.
Våra kläder designas utifrån de material vi har att tillgå och vi jobbar bland annat med deadstock/left over fabrics och exklusiv second hand.

Våra kollektioner är indelade i höst/vinter och sommar. Vi jobbar med ett antal basmodeller med klassiska snitt så att kunden ska känna att den får ett plagg som kan hänga med i flera år framöver. Vi syr on demand och i små serier i ett fåtal storlekar. Har du som kund önskemål om att få plagget extra långt eller kort eller i en storlek som vi inte har, kan vi självklart tillhandahålla den servicen mot ett pristillägg, fortsätter Pia.

Vi tror inte på att sy upp massa kläder och lägga i ett lager. Människor behöver inte kläder i överflöd utan kläder som håller. Därför lämnar vi livstids garanti på sömnaden. Det innebär att du som kund kan komma tillbaka och få hjälp om någon knapp trillat loss eller om någon söm gått sönder. Tyget kan vi tyvärr inte lämna garanti på, säger Maria.

Våra kunder är personer som har råd att bry sig. De vill göra hållbara val men de värnar också om svensk lokal produktion, avslutar Maria.

Starten

Pias dröm har alltid varit att ha en syfabrik och Marias dröm har alltid varit att få jobba med kläder. Så varför inte satsa på drömmen?
Eftersom modebranschen har stora utmaningar – utsläpp som är i paritet med olja och kol, dåliga arbetsvillkor och överkonsumtion som utarmar jordens resurser – ville Maria och Pia erbjuda ett alternativ till de varumärken som verkligen vill göra något åt problemen. Detta blev starten till Göteborgs Syfabrik AB

Den första kunden var Spik Studios och dynor till Clarion Hotel Posts nya uteserveringar. Efter att ha kämpat i Pias ateljé på ca 15 kvm och lyckats leverera alla dynor, bestämde man sig flytta till något större. Via ett nedlagt tryckeri i Mölndal gick flytten vidare till ljusa och ändamålsenliga lokaler med nya maskiner i Hovås i sydvästra Göteborg där man sitter idag. Göteborgs Syfabrik erbjuder sömnads- och mönsterkonstruktion åt varumärken som vill sy on demand, mindre serier och provkollektioner i Sverige.

Pia har lång och gedigen erfarenhet från branschen men har också haft projektansvar på statlig nivå och det är hon som ansvarar för produktionen. Med gesällbrev i klänningssömnad och direktrisutbildning är det Pia man ska prata med när det gäller sömnadstekniska lösningar.
Maria har en bakgrund som egen företagare inom kommunikation och design i 20 år. För Maria är kontakten med kunden a och o och hennes förmåga att sätta sig in i olika problem gör henne till kundens bästa vän.

Göteborgs Syfabrik ger designers och varumärken möjlighet att ägna sin tid åt det de är bäst på – sin passion. 


På bilden: grundare Pia Ekman och Maria Stahre Krupa. Foto: Niklas Maupoix

Om du har några frågor kring vårt hållbarhetsarbete är du varmt välkommen att kontakta oss på info@staytion.se

Titta gärna på våra kläder här.

Varukorg

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Scroll to Top