Pia & Maria startade varumärket STAYTION 2020

Vi älskar mode, men det behöver vara hållbart oavsett det handlar om kläder till människor eller djur, säger Pia.

Station startade med kläder för kvinnor, men fokuserar idag på kläder till hundar. Plaggen designas utifrån tyg som redan är producerat för minsta möjliga miljöpåverkan. Till plaggen används också exklusiv second hand.

Staytion jobbar med klassiska snitt. Tanken är att plagget ska slitas ut – inte tröttnas på. Vissa basmodeller finns uppsydda i ett antal storlekar, men hundkläderna sys också upp efter hundens mått. Något som är ganska ovanligt när det gäller hundkläder.

Våra kunder är personer som har råd att bry sig och som vill göra hållbara val. Dessutom föredrar de produkter som är tillverkade i Sverige, avslutar Maria.

Starten

Pias dröm har alltid varit att ha en syfabrik och Marias dröm har alltid varit att få jobba med kläder. Så varför inte satsa på drömmen?
Eftersom modebranschen har stora utmaningar – utsläpp som är i paritet med olja och kol, dåliga arbetsvillkor och överkonsumtion som utarmar jordens resurser – ville Maria och Pia erbjuda ett alternativ till de varumärken som verkligen vill göra något åt problemen. Detta blev starten till Göteborgs Syfabrik AB

Den första kunden var Spik Studios och dynor till Clarion Hotel Posts nya uteserveringar. Efter att ha kämpat i Pias ateljé på ca 15 kvm och lyckats leverera alla dynor, bestämde man sig flytta till något större. Via ett nedlagt tryckeri i Mölndal gick flytten vidare till ljusa och ändamålsenliga lokaler med nya maskiner i Hovås i sydvästra Göteborg där man sitter idag. Göteborgs Syfabrik erbjuder sömnads- och mönsterkonstruktion åt varumärken som vill sy on demand, mindre serier och provkollektioner i Sverige.

Pia har lång och gedigen erfarenhet från branschen men har också haft projektansvar på statlig nivå och det är hon som ansvarar för produktionen. Med gesällbrev i klänningssömnad och direktrisutbildning är det Pia man ska prata med när det gäller sömnadstekniska lösningar.
Maria har en bakgrund som egen företagare inom kommunikation och design i 20 år. För Maria är kontakten med kunden a och o och hennes förmåga att sätta sig in i olika problem gör henne till kundens bästa vän.


Foto: Niklas Maupoix

Om du har några frågor kring vårt hållbarhetsarbete är du varmt välkommen att kontakta oss på info@staytion.se

Varukorg

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Rulla till toppen
Scroll to Top